“Datid” af Esther V. Frank (hvis det da ikke er et synonym) er en EROTISK roman.

Igen en reklame for forlaget Forfatterskabet.

Forveksle den nu endelig ikke ikke med ah… nu skal jeg rigtig fråde i romantik med kaffe/te/rødvin inden for rækkevidde, fødderne under tæppet og oppe på skamlen. Niks, så har du taget den forkerte bog ned fra hylden.

Esther v. Frank har skrevet en bog, der starter uskyldigt nok ud, faktisk lige efter den romantisk, gammelkendte opskrift; guvernante møder godsejer så kører (rider) vi, næh nej stop du. Det er erotisk besættelse så du nogle gange ikke rigtig ved om du egentlig har særlig meget lyst til at læse videre. Ikke fordi der er for meget sex i (personlig mening), men fordi den handler lige så meget om magt, manipulation og narcissistisk opførsel. Ubehaget den fylder min mave med fylder nøjagtig lige så meget i den ene vægtskål, som lystfølelsen den så gavmildt beskriver i den anden.

Skide godt skrevet Fru Frank.

Advarsel!

Hvis du ikke kan lide at blive våd i trussen ved læsning af sexscenerne skal du læse en anden. Jeg er en af dem, der har læst om den berømte hr. Grå i “Fifty shades of Grey (alle 3 bøger), og næsten gerne vil stå ved det.

Bliver jeg nogle gange frastødt?

Meget, samme opskrift for øvrigt, flot mand med en ubearbejdet fortid der legalisere (for ham), at han kan opføre sig som en gentleman i et øjeblik og et ualmindeligt manipulerende dumt svin det næste. Tiltrukket på samme tid bliver jeg af hans, “jeg tager hvad jeg vil have” attitude, det er befriende men i den virkelige verden ville jeg gå i en km. stor bue udenom sådan et menneske. Spændende er hvad et “fint” menneske, guvernanten (selvfølgelig) kan flytte. Kvinder er og bliver mine fortrukne hverdagshelte, meget oftere villige til, at træde til og lade omsorgsgenet nå andre. Omsorg givet uden at forvente/forlange ret meget hvis noget igen. Kommer den ikke naturligt er det ikke omsorg så er der en skjult dagsorden og den er sjældent pæn. Der er dem du glæder i taknemmelighed over at de er til og dem du sørger for som en pligt. Begge dele kan være lige uundværlige for begge parter, ingen tvivl skal der herske om det. Det er dog ikke altid lige sjovt at indrømme.

Jeg holder af forandring/udvikling på alle måder, tænk Skønheden og udyret, undskyld Disney, han vil nok vende sig i graven ved den sammenligning. Om det er creme, mousser og chokolade temperering fokuseret som i bagedysten eller sidesteppende som i vild med dans, den dur, du ved hvad jeg mener med, det er lige meget. Elsker simpelthen bare når evner opdages, dyrkes og foldes ud og hvor glad det menneske, der oplever ophævelsen af sine egne tiltroede/groede begrænsninger så åbenlyst bliver. Det kan gøre mig så rørt. Så befriende med dommere, der ikke selvhøjtidelige prøver ret misforstået nogle gange, at få det til at handle om dem. Knyt sylten og lade de andre skinne, puds dem så de skinner endnu mere så er vi der, ellers slukker jeg, gider ikke side og være i tvivl om hovedroller og biroller.

Ærgeligt nok havde jeg selvfølgelig menstruation de dage hvor Fru Frank foldede sig allermest ud. Men så kan man jo tage revance.

Sagde jeg det er nr. et ud af en planlagt triologi. Du vil også finde mig med næsen i den næste, bliver jo nød til at finde ud af hvordan det går Amalie (guvernanten).

Præcision er tydeligvis ikke en af frøkenens egenskaber. Jeg skal fandeme lære hende, at hun ikke skal lade mig vente!

Jeff

Øhm ja indrømmet jeg er ret genert her (det beklager jeg) og vælger ikke, at give dig nogle saftigheder, fjollet egentlig (men jeg vil gøre dig nysgerrig og ikke skræmme dig væk) , for på bogens bagside står det hvidt på blåt, men citatet viser alligevel noget om ham.

Det, der med nøgenhed og sex er noget mærkelig noget. Mine børn har måtte lære mig, at det ikke var i orden for dem, at jeg gik nøgen fra badeværelse til soveværelse, som min mor altid gjorde i min barndom. Jeg er ikke lykkedes (endnu) med, at smitte med min glæde ved min egen krop. Det er som om at de fleste af os får den, der utilfredshed med vores egen krop i dåbsgave. Det er først mange år efter igennem utallige kropsligt, hadende forviklinger, at der kan komme en erkendelse som, “når men så ser jeg altså sådan ud (nu), okay suk. Kroppen som da vi var 18 burde havde glædet os over, altså ikke mig, for jeg har gået den anden vej og var på det tidspunkt 20 kg. tungere end i dag. Den krop er nu definitivt erstattet af en ny omgang celledeling som trækker mere mod syd end nord. I modsætning til hjemme har jeg aldrig kunnet bade, stå nøgen foran en gruppe af undervisningsparate, der er jeg i forvejen mentalt afklædt. Det ville være for grænseoverskridende, bange for, at jeres respekt så ville løbe med vandet ned i afløbet, lige det billede ønsker jeg ikke på jeres nethinde når jeg går i gang. Jeg kan nu heller ikke huske, at havde badet med en underviser, men der har nu også været en del mænd nu hvor jeg tænker over det.

Da jeg var teenager læste jeg i smug de grå sider, bladet Rapport. Hvis altså jeg kunne grave mig dybt nok ned i min fars gemmer inden hans nye kæreste (naboens kone) flyttede ind. Min sikkert i forvejen pressede skoleveninde plagede jeg skånselsløst, om vi ikke nok kunne kigge deres sofa “efter” i sømmene.

Hvor var det dog brand irriterende, at Barbara Cartlands romaner altid endte i et uskyldigt kys, helt ærligt altså det kan man jo ikke få børn af vel!

Eller at min mor var en natteravn og jeg ikke var og det dèr altid blev sendt meget sent og desuden krævede en dekoder.

Sexscenerne i “Datid” kunne godt havde lydt sjofle, for meget, men hun er kort og præcis, din fantasi behøver jo heller ikke andet end lidt fodring og du er langt foran alligevel.

Snyd

Jeg kan virkelig godt lide Esther, at du sætter hans erotiske tanker om hende i kursiv, det gør noget. Eneste ulempe, det gjorde det nemt, at falde for fristelsen at læse forud…

Og nej der var ikke for meget sex ellers ville jeg ikke havde efterspurgt om Forfatterskabet måske ville sende mig en erotisk roman vel, blev dog indrømmet liddddtttt overrasket alligevel over hvor meget.

Jeg har lavet sjov med mine begyndende stresssymptomer (flere urolige nætter, toiletbesøg som kræver mere tid end madindtagelsen gået forud). Ikke engang da jeg inviterede en gammel veninde til frokost i mine mellem timer og hun fortalte at hun kunne komme fordi hun havde fri på grund af stress gennemskuede jeg, at jeg havde tillagt mig nogle vaner som var små advarsler. Næh.. det var først da den første arbejdsplads sagde fuld stop (inden Mettes ord) på grund af corona, at jeg mærkede det. Elatikken, der sprang først i form af ærgrelse over ikke, at kunne få lov bare at slutte (nor-fucking-malt) til jul, så ubehaget i kroppen, jeg svigtede! Så kom den, lettelsen, sammen med ideerne, ustoppelige som små ildkugler i susende fart rundt som en overivrig hundehvalp inden i hovedet. Der blev pludselig plads til andet end hvis jeg nu bare lige når hen til juleferien, så går alting helt fint.

I de sidste mange uger op til ned lukning lød ordene igen og igen, mens han så på mig med det der glimt i blikket.

Du bliver nød til at sætte dine forventninger ned til dig selv. Du kan ikke præstere det du plejer over hele linjen, du går ned. Du skal passe på dig selv.

Meget irriterende mand

Julen er måske over os, men det er covid 19 der trykker os ned, tung som fugtigmættet sne som er godt til at bygge snemænd med, og kold med hænderne. Kreativiteten kan den kun trykke ned hvis vi lader den, så nu prøver jeg med online undervisning på Skype. Vil du grine og være med kontakt mig på mail og jeg sender et link. Det foregår i morgen fredag den 11 dec. kl. 10:30 og og hvis vi ikke har grinet færdig fortsætter jomfrurejsen tirsdag d. 15 dec. i næste uge kl. 8:45 og fredag d. 18 dec. kl. igen 10:30. Vel mødt.

Her er det bogen Datid kommer ind igen, den foregår i 1923, ingen corona ahhh… En mand er en mand, en kvinde en kvinde, men nej intet er helt som det ser ud til fra start af vel! Men vi kan vist alle godt trænge til, at forsvinde hen et sted, der er så langt fra vores eget liv, at du ikke kan identificerer dig på nogen måde, hvilket kan være en kæmpe befrielse har jeg fundet ud af. Jeg troede, jeg behøvede identifikationen for at blive ordentlig grebet af historier, men så kan jeg sætte hak ved, at den fordom også er ellimineret. Nå, ja mens jeg husker det, ligesom sex skal indeholde en hvis mængde alvor (seriøsitet) for, at opretholde et spændingsfelt… Så er der ikke noget som helst at grine af i romanen, men det er jo så ligesom også min opgave…

Så hyg dig med den. Er du en der rødmer vil jeg måske ikke læse den i andres umiddelbare nærhed. Se ud over mundbindet, når du er ude. Personligt holder jeg godt øje med unge livreddere. Det betyder jo ikke andet end mit blik jo skal være åbent og opmærksomt vel? Øhm.. og nysgerrighed er en god ting, jo det er det!

Knus herfra

Nu læser jeg en mere til forladelig (kedelig) bog, en der ikke stikker ud tror jeg, men det kan man godt trænge til efter en af Esther.

Hvad kan du godt lide at læse?

Pst… du må gerne låne mit eksemplar, jeg siger det ikke til nogen. Den skal nok gøre sit for at du glemmer covid 19, indskrænket levevis, sprittørre hænder og farverige mundbind.

Tak til Eva som har kreeret en julet, blød og varm variant til mig.

Rigtig glædelig jul

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s