Salatmaster

Kniven er slebet

Nej, helt ærligt, den er faktisk halv sløv, sådan kan jeg bedst lide den, så bilder jeg mig ind at jeg kan holde hastigheden høj og larmende mod brættet og hvis jeg kommer for “tæt” på, glider den enten af! eller går ikke så dybt.

Smurt lidt for meget vaseline på linsen

Step i

Revet citronskal + saft fra 1 citron

Bælgede danske ærter, en god håndfuld

3 gulerødder

Step 2

Et halvt rødløg fintsnittet

1 rød peber, hvor den “bløde” spids kom i grønt posen efter at mine smagsløg havde dømt den ude. (værsgo at spytte).

Radiser en god håndfuld

Risiko for maveuro

Step 3

Et halvt bæger hytteost i klatter for så optager det:

1 tsk hvidvins eddike dryppet med løs hånd

Ca. 1 spsk. Olivenolie

friskkværnet peber (ingen salt da det trækker væsken ud af grønsager og gør dem slatne). På den måde kan den holde sig også til i morgens aftensmad.

En tesk. tørret timian

En håndfuld forholdsvis fint snittet spidskål. Vi bygger lidt i lag ikke for meget af noget, så bare til det dækker hytteosten.

Husk! salaten behøver ikke kunne svømme rygsvømning i dressing

Step 4

En håndfuld rucula

En håndfuld spinatblade

En håndfuld klippet persille

Jeg har altid ristede kerner eller nødder (til en uge) ved siden af for dejlig mand kommer til at ligne et hamster med fyldte kindposer af nogle af dem, så for at være på den sikre side…

Til datter ved besøg siges altid højt fra hende der hakker nødderne, rister dem, og vasker panden ren bagefter ” det er salat med nødder, ikke nødder med salat”.

Så mangler du bare resten! Kødet, brødet, kartoflerne o.s.v.

Jeg venter med at blande forsigtigt rundt til lige før servering.

I dag kommer skålen på bordet med:

Resten af salaten fra i går.

En røget makrel. Jeg har haft fingrene i blå handsker og mit spækbræt i ren ny sort affaldspose godt sikret med plastikklemme. Jeg orker ikke at lugte af …. resten af dagen.

Måske lidt røræg, men dreng spiser ude og da vi kun er 2 ved jeg det vil være alt for meget, prøver at begrænse mig, går temmelig dårligt.

Hummus, absolut min variant, jeg laver lige om lidt af optøet kikærter jeg har kogt en anden dag:

Jeg holder nogle af dem tilbage da jeg putter dem ovenpå til sidst, da jeg godt kan lide noget at tygge i.

Saften af en citron måske anden halvdel fra salaten længere oppe

Et fed hvidløg

Og nu kommer det svære for da dejlig mand ikke kan tåle tahin (sesam der er blendet til gane klæbende masse), så må jeg smage den ekstra godt til og den bliver sin egen ingen tvivl om det.

Paprika, spidskommen salt, peber, chili (evt. flager), måske røget paprika, måske masala eller lille bitte smule karry det skal smage som jeg kan lide det.

Vand og olivenolie til konsistensen ikke mere er som cement og min stavblender er ved at give op af stress; sluk, tænd, sluk, tænd, smage, tilføre ups for meget nu meget stærk (ikke for en inder), og snyder det spiseligt ved at tage 3 tesk. æblemos (mand har lavet til havregrød, 1 ingrediens jeps, æber, bruger ofte æbler til at søde med, sukker meget og ofte er no go for mig, får min krop til at reagere på måder der sjældent står mål med indtaget hvor sukkeret indgik i første omgang.

Rustfarvet pulver yderst til høje var en prøve, hm… lidt vel meget jul.

Brug ikke “prøven”

Hjemme kværnet hele neliker og kardemommefrø hvor jeg har kvæstet kapslerne lidt for at få de små sataner ud. Kender du det, at nogen har taget hele krydderier med hjem fra deres ture til Indien som de besøger hvert år med hjælpe forsyninger, hun er forøvrigt over 70 år, jeg har den dybeste respekt. Når men nogle gange når jeg ser ind i skabet, tænker jeg, nu skal jeg bruge det, for jeg kan jo nærmest ikke smide noget ud, og når man ikke er van til at bruge nellike og kardemomme til andet end krydderikage, min svigermors opskrift, så kan jeg være meget tøvende når jeg holder posen med det fine bånd op for 10 gang. Rynker mine bryn. “Hvad laver du her og hvad skal jeg bruge dig til”! Så min mad kan mildest talt have nogle mærkelige sammensætninger, men nogle gange går det godt og andre!

Har smagt på det 4 gange, stadig stærkt.

En uges garanti

for højlydte prutter i timerne efter sidste bids passage ned igennem spiserøret. Men det mætter ligesom kød, men det får vi nu også noget af ved siden af. Jeg tror på lidt men godt, så behøver man ikke udelukke noget i princippet.

Bare rolig jeg spiste 2 tallerkener , samme indhold.

Man skulle ikke tro det

Men det holdt mig mæt frem til morgenmaden kl. 7 dagen efter.

Da det var så forbandet stærkt drak jeg 2 glas vand under maden, de pressede seriøst på da jeg gik rundt om Lyngby sø med Goldielooks i aftenskumringen. Godt jeg har trænet bækkenbund, for jeg skulle ikke nyde noget af, at sætte mig på hug og være stillesiddende barcrawl for myggefest. Så taler vi ikke engang flåter…

“Kimchi, numsehullets nye sort” https://bogpusher.home.blog/2021/06/20/kimchi-numsehullets-nye-sort/

“Sover jeg bedre når…” https://bogpusher.home.blog/2020/12/28/sover-jeg-bedre-nar/

“Har nogen set bunden på suppen?” https://bogpusher.home.blog/2020/11/22/har-nogen-set-bunden-pa-suppen/